Witamy w Naszym sklepie :) Rozpieść siebie naturalnie :)

Szukaj

Olej z Nasion Pietruszki (zimnotłoczony), 30 ml

£6.59

dostawa: 2-3 dni robocze

Nierafinowany olej z nasion pietruszki jest naturalnym źródłem karotenu (prowitaminy A), witamin B1, B2, K i C oraz sporej ilości żelaza. W kosmetyce wykorzystywane są jego cenne właściwości m.in. przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, ściągające, odtruwające oraz poprawiające krążenie. Co więcej, wykazuje działanie detoksykujące i drenujące. Dzięki dużej zawartości witaminy C stanowi idealny dodatek do produktów na przebarwienia: rozjaśnia plamy oraz wyrównuje koloryt. Stosowany zewnętrznie wywołuje skurcze, które pozytywnie wpływają na wygląd skóry – staje się ona jędrniejsza. Ponadto olej z nasion pietruszki zapobiega wypadaniu włosów, może spowalniać lub hamować krwawienie oraz przyspiesza gojenie się ran, a także wspomaga walkę z cellulitem. Widocznie wygładza skórę, poprawia nawilżenie, skóra jest bardziej elastyczna i jędrna, ma zbawienny wpływ na naczynka – wzmacnia je i zapobiega ich pękaniu.

Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Olej z nasion pietruszki jest odpowiedni dla cery mieszanej, tłustej i zanieczyszczonej. Normalizuje, wyrównuje koloryt, nie zatyka porów. Stosowany w profilaktyce skóry trądzikowej, naczynkowej, z cellulitem. Nie stosować w ciąży. Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty.

Pietruszka w swoim składzie posiada niezwykle dużą zawartość kwasu petroselinowego (około 72%), któremu zawdzięcza silne właściwości regeneracyjne, zabliźniające oraz ujędrniające. Nawilża, wygładza i poprawia kondycję skóry. Idealna do pielęgnacji cery problemowej, mieszanej i tłustej, z trądzikiem i skłonnością do powstawania zaskórników. Oczyszcza i działa ściągająco. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Mocno uelastycznia i ujędrnia. Pomaga w walce z cellulitem. Działa rozjaśniająco, poprawia koloryt skóry, niweluje przebarwienia.

INCI: Carum Petroselinum Seed Oil.

Często sprawdzane przez innych

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Zapraszamy na zakupy