Szukaj

Olej z pestek jabłka, 30 ml

£6.99

dostawa: 2-3 dni robocze (Zamówienia złożone do godz. 13:00 wysyłamy tego samego dnia)

Olej z nasion jabłek nierafinowany uważany jest za rewolucyjny składnik stosowany w preparatach przeciwstarzeniowych, nawilżających i rewitalizujących. Jego zdolność zmiękczania skóry dogłębnie ją nawilża i dodatkowo chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Wspiera odnowę komórkową skóry oraz posiada zdolność zwiększania syntezy kolagenu. Zawarte w nim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe pomagają w ochronie skóry, łagodzą stany zapalne oraz działają kondycjonująco na włosy. Olej z nasion jabłek bogaty jest w fosfor, potas, magnez, wapń i żelazo. Ponadto zawarta w nim naturalna siarka czyni go skutecznym w leczeniu problemów skórnych takich jak: trądzik czy łuszczyca.

Nierafinowany ojej tłoczony na zimno z (pestek) nasion jabłek charakteryzuje naturalnym, bardzo przyjemnym zapachem marcepanu. Jest jednym z najbardziej stabilnych olejów tłoczonych na zimno, zawiera dużą ilość kwasu linolowego (ok. 63%) i kwasu oleinowego (ok. 39%).

Olej z nasion jabłek doskonale odżywia włosy. Zatrzymuje ich wypadanie wzmacniając je od środka, nadaje im miękkości i połysku. Olej z nasion jabłek może być stosowany zarówno w kremach i olejkach do twarzy jak i w szamponach i odżywkach do włosów i paznokci. Dodatkowo olej z nasion jabłek użyty w kremach i serach pod oczy pomaga likwidować cienie pod oczami, dzięki zawartości taniny.

Olej można stosować zarówno jako składnik aktywny w kosmetykach jak i aplikować go bezpośrednio na skórę lub włosy. Bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia „tłustości”. Polecany dla każdego rodzaju skóry, w szczególności dla skóry suchej, dojrzałej, zmęczonej oraz trądzikowej.

INCI: Pyrus Malus (Apple) Seed Oil.

Często sprawdzane przez innych

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Zapraszamy na zakupy